Kunst ophangen doe je zo:

Kunst ophangen doe je zo:

4 Design principes voor het ophangen van kunst:

Net als meubels, kan kunst de sfeer in een ruimte flink beïnvloeden. Heb je dit bij het rechte eind heb je al snel een stijlvolle wand vol herinneringen, laat het je persoonlijkheid doorschemeren en heb je een perfecte aanvulling op de rest van je interieur.

Roomz heeft een aantal design principes voor je op een rijtje gezet. Volg deze en je bent er zeker van dat je kunst perfect aan de muur hangt.

1. kunst tot muur ratio

Als je een lege muur voor je hebt en je weet niet helemaal zeker welk formaat het beste zal uit komen, volg dan onderstaand rekensommetje.

 

 

 

 

 

 

2. niet te hoog, niet te laag

Te hoog en de proporties van de ruimte worden benadeeld. Te laag en het wordt oncomfortabel om de kunst te bekijken. Hieronder zie je hoe je de juiste hoogte bepaald om de kunst op te hangen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En vergeet vooral niet te bedenken dat niet alle kunst staand bekeken wordt. In de praktijk zie ik vaak kunstwerken die te hoog opgehangen worden. In een leefruimte zit je vaak. Stem dan ook de ophanghoogte af op deze positie.

3. spelen met proporties

Zorg ervoor dat de kunst aan de muur niet gaat overheersen in een ruimte maar andersom ook niet. een goede verhouding tussen beiden is belangrijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. kunst in groepen ophangen

Om rust in het interieur te brengen is het vaak een goed idee om kunst te groeperen. Vooral wanneer het om niet al te grote kunstwerken gaat. Pak het op een gestructureerde manier aan want doe je het op de verkeerde manier komt het rommelig over. Zonde toch als je kunstwerken niet tot zijn recht komen.

 

 

 

 

 

 

 

Ik hoop je op deze manier een beetje op weg geholpen te hebben om het beste uit je interieur te halen. Heb je na het lezen van deze tips nog steeds moeite om jouw woning de juiste look & feel te geven? Kom je inspiratie of creativiteit te kort? Weet je niet goed welke woonstijl bij jouw smaak en woning past of heb je moeite om tot een goede indeling te komen? Dan help in je graag verder! Kijk voor meer informatie op www.roomzinterieuradvies.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + 6 =